Aproape 60% dintre românii care locuiesc la casă au în plan lucrări de îmbunătățire și renovare a proprietății în următorii 2 ani. 15% dintre români vor aloca peste 5.000 euro pentru renovarea casei. 48% dintre cei care vor să facă renovări exterioare iau în calcul montarea de pavaje. În ultimul an, prețurile materialelor de construcții au cunoscut o creștere semnificativă, ceea ce afectează serios domeniul construcțiilor.
Potrivit unui sondaj online comandat de Star Stone, dacă, pentru amenajările interioare, cei mai mulți români iau în calcul lucrări de igienizare a pereților (vopsire, zugrăvire), pentru lucrările de renovări exterioare, intențiile românilor variază de la lucrări la acoperiș, izolații, amenajări peisagistice, montări de pavaje și chiar construcții sau renovări de piscine, informează Mediafax.
Peste 40% dintre respondenții care au în plan să facă amenajări exterioare vor aloca până la 1.500 de euro pentru un astfel de proiect, un sfert dintre aceștia luând în calcul un buget de până la 3.000 de euro, 17% de până la 5.000 de euro, iar 15% ar aloca peste 5.000 de euro.
Potrivit sondajului, peste jumătate dintre cei care vor să facă renovări exterioare în următorii 2 ani se vor axa pe lucrări de tâmplărie, de renovare a acoperișului și de termoizolații, iar 48% dintre aceștia iau în calcul montarea de pavaje.
Potrivit sondajului, 10% dintre respondenți au în plan construcția sau renovarea piscinei în următorii 2 ani.
Referitor la locul de achiziție a materialelor de construcții, aproape 3 sferturi dintre români aleg magazinele de tip DIY, iar calitatea materialelor este principalul aspect luat în calcul. Apoi, în ordine, felul în care arată materialele de construcții (44%) și ușurința în montarea acestora (37%) sunt alte două aspecte în funcție de care românii își aleg produsele.
De asemenea, deși peste jumătate dintre respondenți nu au vreo preferință legată de proveniența materialelor de construcții folosite, 41% preferă ca acestea să fie produse în România.
Sondajul a fost realizat în a doua jumătate a lunii iulie, în mediul online, pe un eșantion reprezentativ de 1.548 de respondenți și are o marjă de eroare de +/- 2%.
Foto: smartroman.co.uk