Pompierii au intervenit, în ultimele 24 de ore, la aproape 1.500 de misiuni în întreaga ţară, cele mai multe fiind situaţii de urgenţă gestionate de echipajele SMURD.

“La nivel naţional, 1.181 de persoane au primit ajutor din partea echipajelor SMURD, cele mai multe situaţii fiind înregistrate în zona Bucureşti-Ilfov (344 cazuri), urmată de judeţele Constanţa (62 cazuri) şi Timiş (58 cazuri)”, informează un comunicat al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) .

În afara acestor solicitări, salvatorii au acţionat pentru stingerea a 69 de incendii, precum şi în alte 222 de misiuni destinate protecţiei comunităţilor.

“În contextul manifestării fenomenelor meteorologice prognozate, au fost înregistrate efecte la nivelul a trei judeţe (Caraş-Severin, Constanţa şi Sibiu). Astfel, în cursul zilei de ieri, pompierii au acţionat în sprijinul populaţiei şi administraţiei publice locale pentru degajarea unui copac, a unui stâlp de electricitate/telefonie şi a mai multor elemente de acoperiş, de la nivelul a cinci imobile”, arată sursa citată.

În urma acestor evenimente nu au fost înregistrate victime.

Vremea rea a generat probleme şi la alimentarea cu energie electrică, fiind înregistrate avarii în opt localităţi din judeţul Caraş-Severin. Pentru soluţionarea situaţiei, patru echipe de intervenţie ale distribuitorilor de energie electrică au acţionat rapid pentru restabilirea alimentării.

Pentru informarea populației asupra atenționărilor meteorologice prognozate sau a măsurilor dispuse preventiv, Inspectoratul pentru Situații de Urgență al județului Caraș-Severin a transmis 2 mesaje de avertizare prin sistemul RO-ALERT.

Evoluţia fenomenelor hidrometeorologice este permanent monitorizată la nivelul IGSU, la nevoie fiind posibilă dislocarea în județele afectate a forțelor și mijloacelor din alte zone în care nu sunt înregistrate situații de urgență.

Informații referitoare la măsurile de prevenire şi modul de comportare în diferite situaţii de urgenţă pot fi obținute prin accesarea platformei https://fiipregatit.ro/ sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.