La nivel național, structurile Inspectoratului General al Poliției Române au efectuat 10 acțiuni operative și 70 de percheziții domiciliare pentru combaterea faptelor ilegale din domeniile: combaterea criminalității organizate, investigarea criminalității economice, investigații criminale, ordine publică și transporturi.

Conform procedurilor, toate activitățile au fost efectuate sub supravegherea procurorilor de la unitățile de Parchet competente.

Una dintre acțiuni a fost desfășurată polițiștii de investigații criminale din Ploiești care pun în executare mandate de percheziție domiciliară în municipiile București, Bârlad, Ploiești și într-o comună din județul Prahova, la locuințele unor persoane bănuite de comiterea infracțiunilor de înșelăciune, tulburarea ordinii și liniștii publice, amenințare, deținere ilegală de arme, precum și tăiere și furt de arbori, în trei cauze diferite.

Activitățile au beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Prahova și al jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă Matei Basarab Ploiești, iar suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Sursa: MAI