Inspectoratul General pentru Imigrări (IGI) informează marţi că, în ultimele 24 de ore, toate cererile de azil depuse în punctul de trecere a frontierei Siret au fost înregistrate, fără a se constata situaţii deosebite.
Potrivit unui comunicat de presa, după efectuarea formalităţilor, cei mai mulţi solicitanţi nu au optat pentru cazare în centrele IGI, continuându-şi deplasarea către alte locaţii alese.
În scopul procesării rapide a fiecărui caz şi optimizării acţiunilor, pentru înlesnirea dialogului, poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări au pus la dispoziţia cetăţenilor ucraineni translatori de limbă maternă, precizează sursa citată.
“Activităţile desfăşurate de către poliţiştii de imigrări, în tabăra mobilă operaţionalizată în zona Siretului, au contribuit la efortul comun al autorităţilor de a veni în sprijinul celor care fug din calea conflictul armat din Ucraina şi solicită azil în ţara noastră. (…) Poliţiştii de imigrări sunt la datorie şi pregătiţi să ofere suportul necesar pentru gestionarea tuturor situaţiilor apărute şi în permanentă legătură cu partenerii instituţionali, organizaţiile internaţionale şi neguvernamentale care activează în domeniul migraţiei şi azilului”, se arată în comunicat
.