Un cetăţean turc urmărit internaţional pentru tâlhărie calificată, lipsire de libertate în mod ilegal, ameninţare şi înşelăciune a fost depistat de poliţiştii de Imigrări şi din cadrul IPJ Constanţa, a informat Inspectoratul General pentru Imigrări.
La data de 7 octombrie a.c., în municipiul Constanţa, poliţiştii Serviciului pentru Imigrări al Judeţului Constanţa, în cooperare cu poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale – Compartimentul Urmăriri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, au depistat un bărbat, de 40 de ani, cetăţean turc, cu reşedinţa în municipiul Constanţa, faţă de care autorităţile judiciare din Turcia au cerut arestarea provizorie, în vederea extrădării, se arată într-un comunicat al IGI.
Bărbatul a fost condamnat la o pedeapsă privativă de libertate de 16 ani şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor tâlhărie calificată, de lipsire de libertate în mod ilegal, ameninţare şi înşelăciune.
Acesta a intrat legal în România, în scop de muncă şi beneficia de drept de şedere.
Cetăţeanul turc a fost predat poliţiştilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, în vederea continuării demersurilor, în favoarea autorităţilor din Turcia.