Premierul australian Scott Morrison a transmis Facebook că guvernul său nu se va lăsa intimidat după ce compania a blocat conţinutul de ştiri de pe platformele sale, informează BBC.

Compania Facebook este nemulțumită de faptul că australienii vor să introducă o nouă lege care să îi facă pe giganţii tehnologici să plătească pentru conţinutul repostat de pe alte site-uri de ştiri.

Trezorierul Josh Frydenberg a condamnat acţiunile Facebook.

“Facebook a greşit, acţiunile Facebook nu erau necesare, au fost tiranice şi îi vor dăuna reputaţiei aici în Australia. Decizia de a bloca accesul australienilor la site-urile guvernamentale care susţin traversarea pandemiei, sănătatea mentală, serviciile de urgenţă, biroul de meteorologie nu are nicio legătură cu codul mediatic ce încă nu a trecut de Senat”, a spus Frydenberg.

Facebook a blocat joi utilizatorii australieni să partajeze sau să vizualizeze conținut de știri pe platformă, provocând îngrijorări asupra accesului publicului la informațiile cheie.

Mai multe pagini guvernamentale de sănătate și urgențe au fost, de asemenea, blocate – ceea ce Facebook a afirmat ulterior că este o greșeală.