Politistii Direcției de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, împreună cu polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Ilfov, au prins, în flagrant delict, în localitatea Balotești, 4 bărbați, cu vârste cuprinse între 25 și 34 de ani, bănuiți de tentativă la furt calificat.

Cei 4 bărbați ar face parte dintr-o grupare specializată în comiterea infracțiunilor de furturi din locuință.

La aceeași dată, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Ilfov, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, au efectuat percheziții domiciliare la 7 locații din Balotești.

În urma administrării probatoriului, a fost dispusă măsura reținerii, pentru 24 de ore, față de cei 4 bărbați, cercetați  sub aspectul comiterii infracțiunilor de tentativă la furt calificat și furt calificat.

În cursul zilei de 22 martie a.c., cei 4 bărbați au fost prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, care a dispus măsura preventivă a  controlului judiciar, pentru unul dintre aceștia, iar, pentru ceilalți 3, judecătorul de drepturi și libertăți a dispus măsura arestării preventive.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Sursa: IGPR