Ministerele apărării din Israel și Germania au semnat un acord pentru achiziționarea sistemului de protecție activă Trophy fabricat de producătorul israelian Rafael pentru tancurile Leopard 2 din Bundeswehr, potrivit unui anunț comun.

Achiziția pentru cele 23 de seturi de sisteme Tropy, în valoare de 48 de milioane de dolari, a fost deja aprobată de Parlamentul Germaniei.

Ministrul israelian al Apărării, Benny Gantz, a numit sistemul Trophy un „produs revoluționar al industriei de apărare  a Israelului”, iar despre contractul cu Germania a spus că este o „expresie de încredere” în cooperarea în domeniul apărării celor două țări.

,,Armata Germană  a decis să-și echipeze tancurile cu un sistem de protecție activ, deoarece „rachetele ghidate antitanc moderne reprezintă o amenințare semnificativă pentru tancurile Leopard”, au subliniat  oficialii apărării în cerea de achiziție către Parlament.

Oficialii germani din Apărare au considerat că Trophy, care este deja utilizat pe tancurile israeliene și americane, este cel mai avansat sistem operațional disponibil pe piață.

Sursa: Defensenews.com