Rănile războiului nu ne vor lăsa să uităm vreodată cât de prețioasă este pacea
   Pentru România, 9 mai înseamnă 144 de ani de la câștigarea Independenței, 76 de ani de la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial și a 14-a aniversare ca membru al Uniunii Europene.
   Ziua Europei este, in fiecare an, un prilej de sărbătoare, dar si un moment de reflecție la parcursul fiecăreia dintre țările care fac parte din Uniunea Europeană.
   Uniunea Europeană este, astăzi, un simbol al unității cetățenilor săi, al comuniunii de gânduri, trăiri și manifestări pe care tot mai mulți o numesc identitate europeană.
   Rănile războiului nu ne vor lăsa să uităm vreodată cât de prețioasă este pacea și, tocmai de aceea, este bine că România este astăzi parte a celei mai importante alianțe militare – NATO și parte a Uniunii Europene, avand cele mai importante garantii de securitate.
   Nu-i vom uita niciodata pe eroii militari care s-au jerfit in razboiul de Independenta, in cele 2 razboaie mondiale, pt ca astazi Romania sa fie membru al NATO si al UE.
   Pentru a le cinsti memoria, am ridicat, din fonduri private personale, Monumentul Eroilor militari români căzuţi la datorie în teatrele de operații și pe teritoriul national si l-am donat Ministerului Apararii Nationale.
   La multi ani, Europa, la multi ani România!