Un bărbat din judeţul Galaţi a fost arestat preventiv după comiterea mai multor infracţiuni de înşelăciune, cu mod de operare metoda ”Accidentul”, informează, vineri, Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi.

Potrivit sursei citate, din cercetări a reieşit că în perioada septembrie – octombrie 2021, folosind această metodă, bărbatul ar fi reuşit să înşele două persoane, creând un prejudiciu de peste 80.000 lei, şi ar fi încercat să o înşele pe o a treia.

Astfel, la data de 2.09.2021, în jurul orei 16:30, a apelat persoana vătămată S.E., în mod succesiv, iar prin folosirea de nume şi calităţi mincinoase, respectiv că ar fi fiica acesteia, respectiv un medic, a indus-o şi menţinut-o în eroare sub pretextul că fiica acesteia şi-a fracturat coloana vertebrală în urma unui accident casnic, determinând-o astfel să-i remită suma totală de 70.000 lei, pe care a ridicat-o din faţa uşii de acces în locuinţa persoanei vătămate.

La data de 16.10.2021, în jurul orelor 14:30, a apelat persoana vătămată P.T, recomandându-se a fi sora acesteia, iar sub pretextul că a suferit un accident în baia locuinţei şi are coloana fracturată, a indus-o şi menţinut-o în eroare, determinând-o să-i predea un card bancar BCR , pe care se afla suma de aproximativ 30.000 lei aparţinând soţului acesteia, împreună cu codul pin.

Ulterior, în aceeaşi zi, folosind cardul bancar şi codul pin aferent, inculpatul a realizat multiple plăţi în valoare de 11.988,70 lei, achiziţionând mai multe bijuterii din aur, pe care le-a amanetat în aceeaşi zi.

În noaptea de 20/21.10.2021 în jurul orei 02:30, a apelat persoana vătămată S.I. şi s-a recomandat a fi colegul ginerelui acesteia, iar sub pretextul că fiica persoanei vătămate a suferit un accident în urma căruia şi-a fracturat coloana vertebrală, a indus-o şi menţinut-o în eroare, ocazie cu care i-a solicitat suma de 30.000 lei pentru efectuarea unei operaţii chirurgicale. Persoana vătămată, cu ocazia deplasării inculpatului în faţa scării de bloc unde aceasta domiciliază, a realizat că urma să fie înşelată, motiv pentru care a refuzat să-i remită acestuia suma de 30.000 lei.

La data de 28.10.2021, Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi a formulat propunere de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile a inculpatului, propunere admisă de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Galaţi.

Sursa: AGERPRES