Președintele UMPMV, fostul vicepremier pentru securitate națională și ministru al afacerilor interne, gl.(r) Gabriel Oprea, a transmis un mesaj cu ocazia  “Zilei Poliţiei Române.

El îi felicită pe polițiști, le urează sănătate şi succes în activitatea atât de importantă, în slujba legii, “pentru a asigura liniştea şi siguranţa cetăţenilor”.

“Ziua de 25 martie este o dublă sărbătoare pentru noi: Buna Vestire şi Ziua Poliţiei Române. Este sărbătoarea primăverii, a speranţei, a încrederii în viitor, credinţa în biruinţa binelui asupra răului. Poliţiştii înfruntă răul din societate, făcând tot ceea ce este posibil pentru eliminarea factorilor de pericol la adresa siguranţei publice. Iar munca lor este, de multe ori, ingrată, ei merită respectul tuturor românilor. Este o munca deosebit de importanta, iar statul trebuie să le asigure polițiștilor respectul cuvenit și drepturile la zi”, se arată în mesaj.

“Ca ministru al afacerilor interne și vicepremier pentru securitate națională, atenţia şi preocupările mele au fost orientate şi în direcţia asigurării, pentru întregul personal al Poliţiei Române, a unor condiţii de viaţă şi de muncă mai bune, în concordanţă cu misiunile lor.

Este firesc să protejăm urmașii polițiștilor care și-au pierdut viața în misiuni. De aceea, în mandatul meu, soțiile acestora au fost angajate în sistem, iar copiii lor au primit acces în instituțiile de învățământ de profil.

Pentru polițiștii rezerviști, ca și pentru militari, pompieri, jandarmi, am promovat Legea 223/2015, o lege bună pe care, din pacate, guvernele care au urmat au modificat-o”, spune fostul ministru de interne.

Gabriel Oprea precizează că “Uniunea Militarilor și Polițiștilor “Mihai Viteazul” dorește și a solicitat, în repetate rânduri, revenirea la prevederile inițiale ale Legii, în forma adoptată în 2015”.

El își exprimă convingerea că personalul Poliţiei Române se va ridica întotdeauna la înălţimea responsabilităţilor ce revin instituţiei.

“La mulți ani, polițiști români!”, se încheie mesajul fostului vicepremier pentru securitate națională, președintele UMPMV.