Fostul ministru al Apărării și de Interne și vicepremier pe probleme de siguranță națională, Gabriel Oprea, a transmis un mesaj cu ocazia implinirii a 20 de ani de la atacurile din 11 septembrie 2001 din New York:

”11 septembrie este o zi pe care nu o vom uita niciodata.

Este ziua in care intreaga lume a inteles că, din pacate, terorismul poate lovi oriunde şi oricând şi că niciun stat nu este pe deplin apărat împotriva acestui flagel. Atacurile din SUA, dar si cele din Europa, care au urmat momentului 11 septembrie 2001, au arătat ca lupta pentru apărarea păcii, libertătii şi securității trebuie sa cotinue neobosita. Este deosebit de important ca tarile lumii sa coopereze, sa lupte impreuna pentru pace. Pentru Romania este importanta intensificarea cooperării cu partenerii strategici şi întărirea propriilor capacităţi de intervenţie – elemente esenţiale pentru prevenirea sau contracararea amenințărilor.

Noi toti trebuie să fim in continuare solidari cu poporul american, cu familiile victimelor atacurilor teroriste si sa nu uitam niciodata ca pacea este extrem de importantă, iar stabilitatea şi securitatea se câştigă greu și se menţin şi mai greu.

11 septembrie ramane un moment extrem de greu si de trist pentru întrega lume.”, a scris el pe pagina sa de Facebook.

Sursa: Știri pe surse