Fostul ministru al Apărării Gabriel Oprea a abordat un subiect delicat aflat, însă, pe agenda publică a discuțiilor, în ultima perioadă. Vorbim despre Legea 223/2015 privind sistemul pensiilor militare de stat. Oprea a arătat, în context, că este o lege pentru care “unii încearcă acum  își asume merite pe care nu le au”, o lege “bună pentru beneficiarii săi, pe care guvernul Cioloș a modificat-o în detrimentul lor și pe care alții vor să o ciuntească în continuare”. El a afirmat că este un cunoscător al situației celor din sistem ca urmare a pregătirii profesionale pe care o are, dar și a funcțiilor pe care le-a ocupat de-a lungul timpului, relatează REALITATEA.

“Se vorbește multîn ultima vreme, despre pensiile militare. Unii vor  le scadăalții vor  crească vârstă de pensionare, unii fac promisiuni pe care nu le vor îndeplini niciodată, iar alții își arogămerite pe care nu le au.

Nu am susținut niciodată  am pregătire de ofițer de comandă, dar sunt militar cu școală militară de ofițeri, pe care am absolvit-o primul. Am fost ministrul administrației, ministrul apărării naționale în două guverne, de două ori ministrul afacerilor interne, de trei ori numit vicepremier pentru securitate națională și pentru o scurtă perioada, prim-ministru interimar.