Președintele Uniunii Militarilor și Polițiștilor “Mihai Viteazul”, gl.(r) Gabriel Oprea, a transmis un mesaj cu ocazia zilei Poliției de Frontieră Române.

“Poliția de Frontieră Română este o instituție extrem de specializată și deosebit de eficientă.
Aceasta și-a construit o veritabilă carte de vizită, având un rol fundamental în sistemul de apărare, ordine publică și siguranță națională.
Profesionalismul Poliției de Frontieră Române este recunoscut nu numai de celelalte instituții din domeniul apărare, ordine publică și siguranță națională, dar și de partenerii din UE și din NATO.
Este o structură de prestigiu a Ministerului Afacerilor Interne pentru care avem toată aprecierea.
În mandatele de ministru al afacerilor interne, de vicepremier pentru securitate națională, dar și ca premier interimar, am sprijinit Poliția de Frontieră prin măsuri concrete, prin inițiative și modificări legislative importante pentru această instituție, dar și pentru întregul sistem de securitate națională.
Poliția de Frontieră română securizează frontiera de est a României și UE cu seriozitate, devotament și profesionalism.
România a îndeplinit condiționalitățile privind securitatea frontierelor și toate criteriile necesare pentru intrarea în Schengen.
Așteptările noastre în ceea ce privește dosarul Schengen sunt unele legitime. Pentru că prin eforturile, prin investițiile făcute și prin capabilitățile Poliției de Frontieră, România acționează de multă vreme la nivelul de complexitate a unui stat Schengen.
România trebuie să-și ocupe locul în spatiul Schengen.
UMPMV transmite felicitări polițiștilor de frontieră pentru întreaga lor activitate în slujba securității naționale a României și a cetațenilor români.
La multi ani!
Gl.(r) Gabriel Oprea
Președintele Uniunii Militarilor și Polițiștilor “Mihai Viteazul”