Uniunea Militarilor și Polițiștilor „Mihai Viteazul” mulțumește marinarilor militari pentru eforturile depuse în activitatea lor și îi felicită pentru modul în care își îndeplinesc misiunile, a declarat președintele UMPMV, gl. (r) Gabriel Oprea, în mesajul transmis cu ocazia Zilei Marinei Române.
„Astăzi, la cea de-a 120-a aniversare a Zilei Marinei Române, UMPMV mulţumește marinarilor militari pentru eforturile depuse în activitatea lor şi îi felicită pentru modul în care îşi îndeplinesc misiunile. Bucuria acestei zile este deplină pentru că sărbătorim un corp de elită al Armatei Române, care ne reprezintă cu profesionalism peste tot în lume. Aceşti veritabili ambasadori ai României care, prin faptele lor, vorbesc despre onoare şi profesionalism, sunt mândria Armatei Române”, a afirmat fostul vicepremier.
Nu este uşor să fii militar, spune Gabriel Oprea. „Dar la fel de greu este să ai în familie un militar, mai ales când este în Forţele Navale. Toţi aceşti bărbaţi curajoşi şi toate aceste femei curajoase merită din plin respectul nostru. Cei care nu au militari în familie, nu ştiu ce înseamnă să trăieşti astfel. Dar nu ştiu nici ce înseamnă să vezi steagul tricolor fluturând mândru la catarg”, a adăugat el.
„Preţuirea şi recunoştinţa pe care le datorăm eroilor marinari sunt neştirbite, iar amintirea lor va rămâne veşnic în inimile noastre. Pentru aceşti temerari care de-a lungul timpului şi-au dat viaţa, respectând Jurământul suprem, pentru apărarea Ţării şi pentru gloria navigaţiei româneşti, nicio apreciere nu este prea mare. Exemplul lor va rămâne veşnic scris în inimile noastre”, a continuat președintele UMPMV.
„«La Mulţi Ani!» tuturor românilor care îşi serbează ziua numelui de Sfânta Maria şi celor care îşi dedică viaţa apărării întinderilor de ape ale ţării!”, a conchis Gabriel Oprea.

Foto: Guvernul României