Ministrul francez al Apărării, Florence Parly, a efectuat o vizită la Bucureşti, prilej cu care va avea întâlniri cu preşedintele Klaus Iohannis, premierul Nicolae Ciucă şi ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu.

După întâlnirea de joi de la Ministerul Apărării, Parly şi Dâncu au susţinut o declaraţie de presă. Ministrul Vasile Dâncu a mulţumit omologului francez pentru susţinerea, inclusiv cu trupe, a României.

Conform ministrului Dîncu, Franţa va fi naţiunea cadru a viitoarei forţe NATO dislocate în România şi va contribui cu un batalion.

De asemenea, ministrul român al Apărării a declarat că este convins „că vom reuşi să depăşim un proiect pe care acum îl avem la final, şi mai avem doar câteva clauze. Sunt convins că vom găsi o soluţie rapidă pentru ca acest proiect al achiziţiei de corvete să poată merge mai departe. Credem că dialogul între părţile contractante va fi şi aici important pentru a găsi o soluţie rapidă, având în vedere şi contextul urgenţei geostrategice, de înzestrare, cât şi a nevoii de a continua parteneriatul la un nivel cât mai înalt. Sunt convins că putem începe o nouă etapă a parteneriatului franco-român, o etapă consolidată pe schimburi bilaterale”.

La rândul său, ministrul francez al Apărării, Florence Parly, a reiterat faptul că Franţa şi România sunt într-un parteneriat strategic. „Franţa şi România sunt prieteni, împărţim o istorie bogată şi avem o contribuţie decisivă la modernizarea forţelor armate române.”

Parly a declarat că Franţa este angajată în protejarea aliaţilor din estul Europei. ”Ne vom angaja în misiuni în România, dacă acest lucru va fi decis la NATO. Experţii francezi sunt în România pentru a evalua situaţia şi parametrii tehnici în cazul dislocării de militari, a precizat ministrul Parly.

„Sunt vremuri dificile. Franţa este alături de România. Franţa nu-şi abandonează amicii şi aliaţii,” a mai declarat Florence Parly.

Sursa: Monitorul Apararii si Securitatii