Poliţiştii de frontieră suceveni au tras focuri de armă pentru oprirea unor suspecţi de contrabandă. Contrabandiştii au reuşit să dispară în Ucraina.

Poliţiştii de frontieră din Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat, în ultimele 24 de ore, aproximativ 15.000 pachete cu ţigări în valoare de 174.700 lei. Ţigările urmau să ajungă pe piaţa neagră. Pentru reţinerea contrabandiştilor, poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare, fiind trase mai multe focuri de armă.

Astfel, marţi, poliţiştii de frontieră au oprit pentru control, în oraşul Satu Mare, un autoturism înmatriculat în România, condus de către un cetăţean român, în vârstă de 22 de ani, din judeţul Satu Mare. În maşină erau mai multe colete voluminoase. În portbagaj au fost găsite 2.450 pachete de provenienţă extracomunitară. Valoarea acestora se ridică la aproape 28.700 lei.

Totodată, autoturismul, în valoare de 14.000 lei, folosit la transportul ţigărilor a fost indisponibilizat la sediul Poliţiei de Frontieră, până la finalul cercetărilor.

Cercetările se fac pentru contrabandă.

Miercuri, în judeţul Suceava, un echipaj al poliţiei de frontieră a observat un grup de persoane care transporta de la frontiera de stat mai multe colete voluminoase, spre interiorul ţării. În momentul în care contrabandiştii au observat poliţiştii, au abandonat coletele şi au fugit spre teritoriul ucrainean. Poliţiştii de frontieră au tras mai multe focuri de avertisment în plan vertical, însă fugarii nu s-au oprit. Au fost anunţate autorităţile ucrainene despre caz, care ulterior au descoperit, pe teritoriul ucrainean, şapte baxuri cu ţigări.

Sursa: Monitorul Apărării și Securității

Foto: Politia de Frontieră