Focuri de armă şi salve de tun se vor auzi la prânz în oraşe din Marea Britanie, Gibraltar şi pe mare, în onoarea prinţului Philip, anunţă BBC.

Vor fi trase salve şi din Turnul Londrei, Castelul Cardiff, Castelul Hillsborough din Belfast şi Castelul Edinburgh, precum şi de pe navele HMS Diamond, HMS Montrose şi HMNB Portsmouth. Vor fi 41 de trageri cu foc, timp de 40 de minute, notează sursa citată.

Philip a intrat în Marina Regală cadet, unde a rămas în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, ajungând la gradul de prim-locotenent până la sfârşitul războiului.

Publicul, care nu are voie să participe la ceremonii, este încurajat să urmărească salvele de acasă, online sau de la televizor.

Clopotele Catedralei Westminster, din Londra au bătut aseară de 99 de ori, vârsta Prințului Philip, soțul Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, timp de 73 de ani, care a decedat ieri dimineață.

Conform dorinței sale, funeraliile nu vor fi naționale ci unele militare, care se vor desfășura în condiții restrânse, din cauza pandemiei de COVID-19.

Nu s-a transmis încă data funeraliilor.

Foto: Captură BBC