Șantierul naval italian Fincantieri a semnat un contract de 1,35 miliarde de euro (1,63 miliarde de dolari) cu marina italiană pentru a construi primele două din cele patru submarine U212 NFS(Near Future Submarines) planificate, informează DefenseNews.com.

Contractul prevede modernizarea celor patru submersibile  U212 pe care Fincantieri le-a construit anterior pentru Italia, folosind tehnologia germană în baza unui parteneriat cu Thyssenkrupp Marine Systems.

Noile submarine vor combina tehnologia germană cu mai mult conținut italian decât primul lot, începând cu un sistem de gestionare a luptei furnizat de constructorul italian Leonardo, a anunțat conducerea șantierului Ficantieri.

Unele componente, inclusiv secțiunile de prova ale bărcilor și unitățile de celule de combustibil, vor fi produse de Thyssenkrupp Marine Systems din Kiel, Germania, au anunțat oficialii companiei germane.

În baza contractului de 150 de milioane de euro cu marina italiană, Fincantieri va furniza sisteme de gestionare a luptei pentru cele două submarine, precum și un centru de simulare și antrenament la baza navală italiană Taranto

Reputația U-212 pentru o propulsie silențioasă și o rază lungă de acțiune se bazează pe sistemul său de propulsie independentă de aer (AIP) alimentat de pilele de combustibil cu hidrogen și oxigen, a mai precizat compania Ficantieri.

Versiunile NFS vor folosi noi baterii litiu-ion dezvoltate în Italia.