Şeful Biroului Federal de Investigaţii (FBI) din SUA, Christopher Wray, şi-a exprimat joi îngrijorarea în legătură cu “numărul mare de discuţii online” constatat de angajaţii din subordinea sa, inclusiv apeluri la proteste armate săptămâna viitoare, odată cu apropierea învestirii preşedintelui ales Joe Biden, relatează Agerpres, care citează DPA.

Comentariile online sunt analizate şi examinate în legătură cu potenţiala lor ameninţare efectivă, în timp ce forţele de ordine încearcă să facă distincţie între apelurile aspiraţionale şi cele intenţionate, a menţionat el.

“Suntem îngrijoraţi cu privire la potenţiale violenţe în cadrul protestelor şi mitingurilor planificate în număr mare aici în Washington în zilele ce urmează”, a declarat şeful FBI, adăugând că există o deosebită preocupare pentru securitatea clădirilor guvernamentale din toată ţara.

Peste 200 de persoane suspectate de plănuirea unor evenimente după modelul asaltului asupra Capitoliului de săptămâna trecută au fost identificate, a afirmat Christopher Wray, avertizând că oricine planifică acte de violenţă în zilele următoare trebuie să se aştepte la o vizită din partea agenţilor FBI.

Foto: FBI