Forțele Navale Române au organizat și au condus, în perioada 1 – 5 martie, primul exercițiu multinațional întrunit din anul 2021, desfășurat în MareaNeagră, la care au luat parte peste 600 de militari români și străini, cu 11 nave militare, nouă aparate de zbor, o autospecială de intervenție pirotehnică și un robot subacvatic telecomandat.
Comandamentul Flotei din Constanța a coordonat activitățile de instruire planificate pe mare, pe uscat și în aer, în care au fost integrate forțe și mijloace din Franța , Grecia , România , Spania , Statele Unite ale Americii și Turcia .
Poseidon21 reprezintă un exercițiu multinațional cu un grad de complexitate ridicat și urmărește utilizarea optimă a capabilităților NATO pentru consolidarea capacității de reacție rapidă a Alianței, în contextul schimbărilor continue ale mediului de securitate regional.
Toate secvențele exercițiului „Poseidon 21” au fost planificate în acord cu măsurile dispuse de către autoritățile naționale din România și din statele participante pentru prevenirea infectării cu virusul SARS-CoV-2.
Foto: Ionuț Felea, Centrul Media al Forțelor Navale