Cinci militari au murit după ce elicopterul Mi-17 în care se aflau a fost lovit şi s-a prăbuşit, în districtul Tuz Khumatu, regiunea Salahuddin, arată kurdistan24.net şi Reuters. Armata irakiană nu a oferit detalii despre natura atacului asupra elicopterului prăbuşit.

Forţele Terestre irakiene au lansat, începând de marţi, o operaţiune de căutare a teroriştilor din reţeaua Stat Islamic care se adăpostesc în regiunile deşertice sau muntoase după ce au fost înfrânţi în 2017.

Teroriştii folosesc aceste regiuni puţin populate pentru a lansa atacuri împotriva oraşelor din Irak. Ultimul atac a fost pe 19 iulie, la Bagdad, teroriştii ucigând 19 persoane.

Preşedintele SUA, Joseph Biden, a anunţat, în urmă cu câteva zile, cu ocazia întrevederii cu premierul irakian, Mustafa al-Kadhimi, încheierea operaţiunilor militare combatante din Irak până la sfârşitul anului şi menţinerea unui contingent redus doar pentru misiuni de instruire a membrilor serviciilor de securitate irakiene.

România are dislocat în Irak un detaşament constituit din 13 militari români care participă, începând cu data de 15 ianuarie, la o nouă misiune în Irak, în cadrul operaţiilor „NATO Mission Irak” (12 militari) şi „Inherent Resolve” (1 militar).

Foto: Twitter