,,Nu trebuie să aduceți arme placate cu aur la o expoziție comercială de apărare pentru a atrage atenția, dar vă ajută. Dacă treci de standul strălucitor al Pakistanului, se remarcă câteva tendințe: sistemele fără pilot și inteligența artificială  au domniat showroom-ul IDEX din acest an, care a avut loc în perioada 21-25 februarie în Abu Dhabi, capitala Emiratelor Arabe Unite”, concluzionează DefenseNews.com, care face inventarul expoziției.

 

Luați în considerare FLIR PackBot, un robot portabil care efectuează eliminarea, supravegherea și recunoașterea bombelor, care a fost văzut salutând vizitatorii standului cu dezinfectante pentru mâini. Tot la standul companiei americane, mini-vehiculul fără pilot FirstLook a oferit participanților un spectacol acrobatic în care a sărit peste o scară și a căzut pe spate, apoi s-a ridicat pentru a-și continua drumul.

Milrem Robotics a prezentat vehiculul de luptă robotizat Type-X realizat pentru a sprijini unitățile mecanizate. Sistemul a fost produs de compania estonă și de organizația saudită King Abdulaziz City for Science and Technology.

Adasi, o filială a conglomeratului din industria de apărare a Emiratelor, și-a dezvăluit familia QX de muniții flotante – prima de acest fel fabricată în Emiratele Arabe Unite. Compania sora sa,

NIMR, și-a prezentat vehiculul cu tracțiune integrală Ajban transformat într-un vehicul fără pilot. O altă firmă locală, Halcon, și-a prezentat drona black Shadow(umbră neagră) 25.

În altă parte, companiile din Emiratele Arabe Unite Marakeb Technologies, Etimad și Milanion Group au afișat o serie de sisteme fără pilot.

Detalii AICI