Mai multe persoane sunt cercetate penal după ce au prezentat la intrarea în țară, din Marea Britanie, documente false care să ateste vaccinarea împotriva Covid 19 sau trecerea prin boală, scrie bzi.ro.

„Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi s-au sesizat din oficiu, în cauză fiind întocmit dosar penal în care se continuă cercetările, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals”, se arată într-un comunicat al IJP Iași.

Marea Britanie se află pe lista roșie a țărilor considerate cu risc epidemiologic. Astfel, persoanele care vin din această zonă sunt obligate să stea în carantină pentru două săptămâni, cu excepția celor vaccinate împotriva Covid 19.

Autoritățile se așteaptă ca astfel de încercări să se înmulțească în zilele următoare, având în vedere că o altă destinație preferată de români, Grecia, a intrat pe lista roșie.

Grecia a ajuns la un indice de infecție de 3,47 și ar urma să fie încadrată de CNSU în zona roșie de pe lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat, potrivit Antena 3. În urmă cu doar o săptămână, Republica Elena era la un indice de 2,9, astfel că se regăsea în zona galbenă. Încadrarea în zona roșie înseamnă că, la intrarea în România, toate persoanele nevaccinate care vin din Grecia vor intra în carantină.

Vezi AICI mai mult!

Foto: Facebook/Poliția Română