Dinţi falşi cu cianură, sau pachete de ţigări care disimulează un aparat foto, sunt câteva dintre dispozitivele arsenalului serviciilor secrete sovietice care vor fi scoase la licitaţie în Beverly Hills la sfârşitul acestei săptămâni, relatează AFP, preluată de Agerpres.

După cum o atestă vânzarea organizată de casa americană de licitaţii Julien’s Auctions, aparatele foto miniaturale făceau furori în rândul spionilor KGB în perioada Războiului Rece. Puteau fi ascunse în orice obiect vestimentar: în poşete elegante purtate de femei, catarame de curea, perii de pantofi, inele, sau chiar cravate.

O altă piesă de rezistenţă din panoplia agenţilor secreţi, microfonul, putea fi ascuns în scrumiere, stilouri şi farfurii din porţelan.

Specializată în ”cultură pop” şi în obiecte care au aparţinut unor celebrităţi sau legate de lumea muzicii, sportului şi a cinemaului, Julien’s Auctions face cu prilejul acestei licitaţii ”un salt pe piaţa de vânzări istorice şi aşteaptă colecţionarii din lumea întreagă”, a explicat pentru AFP, Kody Frederick, unul dintre responsabilii vânzării.