Toate cele trei servicii secrete din Rusia au atacat infrastructurile de IT guvernamentale din România prin aplicaţii software de tip malware, a declarat generalul SRI Anton Rog, directorul centrului naţional Cyberint în cadrul unui eveniment dedicat securităţii cibernetice, care a fost organizat de Microsoft, potrivit ZF.
“Din Rusia toate cele trei servicii sunt prezente în România cu malware împotriva unor instituţii din Guvernul României”, a afirmat Rog, citat de Ziarul Financiar. Rog a menţionat că Cyberint a reuşit să atribuie din punct de vedere tehnic programele de tip malware către diferite unităţi ale serviciilor secrete din Rusia.
Directorul Cyberint a mai spus că atacurile au precedat declanşarea războiului împotriva Ucrainei.
“Chiar cu câteva luni înainte să înceapă războiul am avut nişte semnale împotriva Ucrainei dar şi împotriva României pentru că nu sunt foarte precişi în acţiunile lor. De când a început războiul am resimţit tot felul de ameninţări, dintre care una sigur o cunoaşteţi, este vorba de atacurile de tip DDos îndreptate împotriva site-urilor guvernamentale, unor companii, instituţii financiare şi aşa mai departe”, a subliniat acesta.