Detașamentul de Apărare Antiaeriană, structură generată de Batalionul 288 Apărare Antiaeriană „MILCOV” din Focșani, urmează să se alăture eforturilor Grupului de Luptă din Polonia, în cadrul rotației a IX-a naționale, începând cu luna aprilie, pentru asigurarea prezenței înaintate consolidate pe flancul Nord- Estic al Alianței.
După ce in cursul saptamanii anterioare, Batalionul 288 Aparare Antiaeriana a fost evaluat și validat ca structură pusă la dispoziția NATO, în această săptămână a parcurs procesul de evaluare acțională a personalului si tehnicii care generează detașamentul de Aparare Antiaeriană, rotația a IX-a.
Militarii detașamentului au fost evaluați operațional pe diverse domenii de capabilități, în conformitate cu cerințele NATO, de către o echipă de specialiști din cadrul Comandamentului Forțelor Întrunite.
Printre obiectivele vizate pe timpul procesului de evaluare, s-au numărat: relația de comandă-control, fluxul informațional existent la nivelul structurii și capacitatea de reacție a militarilor, respectiv modul de acțiune în diferite situații tactice similare mediului de instruire din Polonia.
Eforturile depuse zilnic de către fiecare militar pe parcursul perioadei de pregătire pentru misiune, s-au reflectat în nivelul de performanță atins de către structură, la final detașamentul fiind apreciat „GATA PENTRU MISIUNE”.
Sursă text/foto: Locotenent Mădălina Boboc