Forțele aeriene indiene și franceze vor efectua, începând de miercuri, un exercițiu militar comun de 5 zile la baza aeriană Jodhpur, în India. Avioanele Rafale din cele două țări se vor angaja în manevre complexe pentru a îmbunătăți coordonarea operațională, au spus surse oficiale.

Exercițiul – „Desert Knight 21” – se desfășoară într-un moment în care Forțele Aeriene Indiene își păstrează toate bazele frontale din întreaga țară într-o stare de pregătire operațională ridicată, având în vedere potențialele pericole de la granițele cu China și Pakistanul.

„Scopul exercițiului este de a oferi expunere operațională și de a împărtăși cele mai bune practici pentru îmbunătățirea capacității de luptă”, a  mai spus sursa citată.

Forțele aeriene franceze și indiene desfășoară exercițiile Garuda în ultimii ani, ca parte a eforturilor de stimulare a cooperării operaționale.

Forțele aeriene indiene(IAF) au primit primul lot de cinci avioane Rafale în iulie anul trecut, iar al doile  lot de trei avioane de luptă Rafale s-a alăturat IAF în noiembrie.

Guvernul a încheiat un acord cu Franța pentru a procura 36 de aeronave Rafale.