Într-un cimitir datând din Epoca Fierului, de pe teritoriul Suediei de azi, au fost descoperite rămăşiţele a doi războinici care au murit în cursul secolului VII d.Hr şi au fost îngropaţi în corăbii, conform tradiţiei nordice, pe perne moi, umplute cu pene, pentru a se bucura de tot confortul în călătoria spre tărâmul morţilor, potrivit Live Science
Necropola de la Valsgärde, Uppsala, în apropiere de coasta de sud-est a Suediei, conţine 15 morminte-corăbii ce datează din perioada dintre secolul III î.Hr şi secolul XII d.Hr.

Arheologii au studiat recent două dintre morminte, unde au descoperit un neobişnuit aranjament din pene pentru confortul războinicilor îngropaţi acolo. Cele două morminte sunt cunoscute drept Valsgärde 7 şi Valsgärde 8 şi ambele conţin “corăbii bogat echipate”, poziţionate cu pupa spre râul Fyrisan, ca şi când ar fi gata să navigheze din nou, purtându-i pe războinicii îngropaţi acolo spre lumea de dincolo.

Pernele de pe corăbii au o vechime de aproximativ 1.400 de ani şi sunt cele mai vechi astfel de artefacte descoperite vreodată în Scandinavia, conform unui nou studiu.

Foto: norwegianscitechnews.com