Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Maramureș, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Maramureș, au descoperit cannabis, cocaină și zeci de mii de euro, în două colete. O persoană a fost arestată preventiv, pentru 30 de zile.

 

La data de 24 august a.c., în județul Maramureș, două persoane ar fi ridicat două colete, de la o societate de transport, care efectuează curse regulate externe.

În urma controlului, în unul dintre colete, polițiștii au descoperit un kilogram de substanță vegetală de culoare verzuie, cu miros înțepător, susceptibilă a fi canabis, iar, în celălalt pachet, 59,2 grame de substanță pulverulentă, de culoare albă, susceptibilă a fi cocaină, precum și 40.200 de euro.

Bunurile descoperite au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor.

În urma probatoriului administrat, față de o persoană, a fost luată măsura reținerii, pentru 24 de ore. Ulterior, instanța a dispus arestarea preventivă, pentru 30 de zile, a acesteia.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor criminaliști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Maramureș și al polițiștilor de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației.

Sursa: IGPR