L3Harris Technologies a integrat un nou sistem de antenă la sol, cu ​​matrice etalonată cu mai multe benzi (MBMM), în sistemul de rețea de comunicații prin satelit al Forței Spațiale a SUA  pentru a testa multiple contacte simultane prin satelit.

Antenele tradiționale parabolice sau radio pot contacta un singur satelit, câd este cazul.

Arhitectura complet digitală a sistemului Multi-Band Multi-Mission (MBMM)  a stabilit 16 contacte simultane în timpul demonstrației. Sistemul se poate extinde pentru a suporta sute de conexiuni simultane de satelit dintr-un sistem de antene cu matrice monofazată, reducând amprenta fizică necesară antenelor terestre și scăzând costul infrastructurii per contact prin satelit.

,,Demonstrațiile MBMM au fost un succes complet care a prezentat progresele în tehnologia matricelor pe etape și relevanța pentru comanda și controlul prin satelit cu sisteme live DOD. Acesta a revigorat interesul pentru programul MBMM ca o parte esențială a arhitecturii spațiale generale “, a declarat colonelul Wallace” Rhett “Turnbull III, director, Cross Mission Ground și Communications Enterprise, Space and Missile Systems Center.

 

Sursa: defenseworld.net