Tem, în vârstă de 6 ani, este câine poliţist în cadrul IPJ Vrancea din anul 2015, iar în anul 2017 a urmat Cursul de calificare – prelucrare urmă miros uman.

O fetiţă în vârstă de 9 ani, din comuna Vînători, a dispărut luni, după ora prânzului, de la domiciliu. Poliţiştii au fost alertaţi de mama fetiţei, iar în urma anunţului 15 poliţişti şi membri ai familiei au demarat, de urgenţă, căutările, în zona locuinţei, pe islazul din afara localităţii, dar şi către Crângul Petreşti.

„A fost solicitat sprijinul echipajului canin, format din câinele de urmă TEM şi conductorul său, agentul şef de poliţie Moldoveanu Constantin. În aproximativ 55 de minute de la apel, datorită aportului pe care l-a avut TEM, minora a fost găsită, la aproximativ 300 de metri de locuinţă, într-o zonă cu vegetaţie”, potrivit IPJ Vrancea.

Tem, în vârstă de 6 ani, este câine poliţist în cadrul IPJ Vrancea din anul 2015, iar în anul 2017 a urmat Cursul de calificare – prelucrare urmă miros uman. În acest an, TEM a participat la aproximativ 30 de misiuni.

„La finalul fiecărei misiuni, TEM arată cât de ascultător este şi nu ezită să mai şi pozeze. TEM şi-a făcut, desigur un nou prieten iar pentru că astăzi este ”Ziua fără sarcini”, el şi noua sa prietenă au rămas pentru momente de neuitat, la o partidă de joacă”, a mai anunţat IPJ Vrancea.

Sursa: Adevărul