Coreea de Sud a testat cu succes prima rachetă lansată de pe un submarin, scrie Reuters, cu referire la agenţia de ştiri Yonhap. Astfel, Coreea de Sud devine prima ţară care dezvoltă astfel de capabilităţi deşi nu deţine arme nucleare.

Săptămâna trecută, alte teste au fost efectuate cu succes pe submarinul Dosan Ahn Chang-ho (care are o greutate de 3.000 de tone). Din motive de securitate, ministerul apărării nu a putut oferi mai multe detalii despre aceste capabilităţi militare.

Tot săptămâna trecută, ministerul apărării din Coreea de Sud a publicat planul său de apărare pentru 2022-2026, care sublinia necesitatea dezvoltării unor noi rachete, cu o „putere mai mare de distrugere”.

Rachetele balistice lansate de pe submarine sunt deţinute în prezent de ţări precum SUA, Rusia, China, Marea Britanie, Franţa, India şi Coreea de Nord. Toate aceste ţări au, însă, şi arme nucleare.

Potrivit Yonhap, racheta sud-coreeană a fost numită Hyunmmoo 4-4 şi ar fi o variantă a rachetei balistice Hyunmoo-2B, care are o rază de acţiune de aproape 500 de km.

Foto: Profimedia