Mesajul preşedintelui Uniunii Militarilor şi Poliţiştilor “Mihai Viteazul”, Gl. (r) Gabriel Oprea, cu ocazia Zilei Rezervistului Militar, relateaza AGERPRES.

“Dragi rezervişti militari,

În anul 2010, din poziţia de ministru al apărării naţionale, am iniţiat HG nr. 467, care a instituit “Ziua Rezervistului Militar”, ca o recunoaştere a rolului militarilor rezervişti, de-a lungul istoriei, în cadrul societăţii româneşti.

Aşadar, 31 mai este o zi specială în calendar, dedicată omagierii camarazilor care şi-au pus viaţa şi cariera în slujba ţării şi a poporului român. Această dată nu a fost aleasă întâmplător.

Ziua de 31 mai marchează şi împlinirea a 96 de ani de la crearea Societăţii Ofiţerilor în Rezervă şi în Retragere Proveniţi din Activitate.

De asemenea, se împlinesc 31 de ani de la reînfiinţarea structurii asociative sub denumirea de Liga Naţională a Ofiţerilor în Rezervă şi în Retragere, care ulterior a devenit Asociaţia Naţională a Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere “Alexandru Ioan Cuza” (ANCMRR).

Ca ministru al apărării naţionale şi ca om care păstrează în suflet valorile fundamentale ale ostaşului român – onoarea, disciplina şi solidaritatea, am stabilit o relaţie strânsă cu rezerviştii militari, le-am cunoscut problemele şi i-am sprijinit întotdeauna. Am luptat, alături de colegii mei, pentru ca rezerviştii militari să fie trataţi cu demnitatea şi respectul cuvenit şi nu voi înceta vreodată să fac acest lucru.

La fel ca militarii şi poliţiştii activi, rezerviştii vor avea întotdeauna, în mine şi în Uniunea Militarilor şi Poliţiştilor “Mihai Viteazul” un sprijin pe care ei pot conta cu adevărat.

Dovada sunt faptele, promisiunile îndeplinite, preocuparea continuă şi implicarea totală faţă de această categorie socio-profesională care şi-a făcut datoria sub Tricolor.

Astăzi le spun “La mulţi ani!” tuturor cadrelor militare în rezervă şi în retragere, care au servit Patria şi poporul român şi le urez, din inimă, sănătate şi multe împliniri!

Dumnezeu să vă aibă în pază!

Gl. (r) Gabriel Oprea
Preşedintele Uniunii Militarilor şi Poliţiştilor “Mihai Viteazul”