Joi, 17 iunie 2021, Uniunea Militarilor şi Poliţiştilor “Mihai Viteazul” (UMPMV) va decerna medalia de onoare “Mihai Viteazul” unor personalităţi militare, pentru contribuţia acestora la securitatea naţională, relatează AGERPRES.

Primele personalităţi care vor primi medalia sunt generalul-locotenent(rtr) aviator Ion Dobran şi generalul-maior(rtr) de flotilă aeriană Radu Theodoru.

Gl-lt(rtr) Ion Dobran a împlinit anul acesta 102 ani. Gl. Dobran este unul dintre aşii aviaţiei de vânătoare române în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Pasionat de avioane încă din copilărie, şi-a urmat visul şi a absolvit şcoala de aviaţie. După absolvire a fost trimis direct pe front. A doborât 18 avioane inamice în peste 300 de misiuni de luptă.

Gl-mr(rtr) Radu Theodoru, în vârstă de 97 de ani, are o carieră literară bogată, fiind unul dintre cei mai importanţi scriitori postbelici din literatura română. De-a lungul timpului, a scris numeroase romane istorice, romane cu subiecte contemporane, de analiză politică, ştiinţifico-fantastice, dar şi romane document, nuvele şi piese de teatru.

Evenimentul de decernare a medaliei de onoare va avea loc joi, la ora 11.00, la sediul UMPMV din strada Gheorghe Brătianu nr.7, sector 1. Jurnaliştii sunt invitaţi începând cu ora 10.45.

Biroul de presă