Comandamentul pentru Operațiuni Speciale al SUA a creat un grup operativ în regiunea Pacificului, care va lucra cu aliații de acolo,  pentru a descuraja  operațiunile de dezinformare ale Chinei, a declarat joi generalul Richard Clarke, șeful pomandamnetului, informează c4isrnet.com.

,,Echipa Joint Task Force Indo-Pacific se va concentra pe operațiuni de informare și influență în teatrul Pacific, o parte a lumii care primește multă atenție din cauza capacităților militare tot mai mari ale Chinei.

Echipa este pregătită să colaboreze cu parteneri din regiune care au aceleași idei, a declarat în fața Comitetului pentru Servicii Armate generalul Richard Clarke, șeful Comandamentului pentru operațiuni speciale.

„De fapt, suntem capabili să reducem o parte din dezinformarea pe care China o semănă continuu”, a spus el despre eforturile grupului de lucru.

„Utilizarea dezinformării și propagandei de către advresari reprezintă una dintre cele mai mari provocări de astăzi pentru Statele Unite, nu doar pentru Departamentul Apărării”, a adăugat  Christopher Maier, secretar adjunct al Apărării.

Foto: Sgt. Demetrius Munnerlyn/Marine Corps