Cms Christian Ciocan, director de comunicare al Federaţiei Sindicatelor Democratice din Poliţia Română şi al Uniunii Militarilor şi Poliţiştilor Mihai Viteazu, critică vestimentaţia agenţilor de poliţie şi spune că aceasta nu este unitară, aşa cum prevede legea. În plus, acesta cere măsuri imediate şi sancţionarea agenţilor care au echipament neconform. 

“La nivelul MAI, achiziţia de echipament se face în baza hotărârii de Guvern 1061. În baza acestui HG, se prevede printre altele că nicio firmă nu poate comercializa astfel de echipamente. Poliţiştii sunt obligaţi să îşi asigure necesarul de echipament urmare a solicitărilor pe care le fac anual. În baza solicitărilor, depozitele asigură necesarul de echipament. Vedem în stradă poliţişti îmbrăcaţi în fel şi fel de elemente de ţinută. Unii cu tricouri, alţii cu cămăşi, alţii cu cămăşi cu mânecă lungă suflecată, alţii cu tricouri diferite faţă de alţii care au alte tricouri pe care scrie tot Poliţia, unii cu pantofi de-un fel, unii cu pantaloni de alt fel. Ce se întâmplă?

Pe de o parte, numai 10% dintre toţi lucrătorii MAI solicită echipamentele de fapt, restul solicită bani. În aceste condiţii, îşi achiziţionează de oriunde, inclusiv de pe internet, aceste echipamente. De aceea echipamentul nu este unitar. Mai mult decât atât, echipamentul pe care MAI îl pune la dispoziţia poliţiştilor trebuie să îndeplinească nişte cerinţe de specificaţii. Nu se achiziţionează echipamentele prin depozitele noastre dacă nu sunt îndeplinite acele condiţii de calitate, de rezistenţă la anumite condiţii de mediu, de uzură, şi aşa mai departe, lucruri testate. Firmele care comercializează produsele, deşi acest lucru este interzis de HG-ul citat mai devreme, evident că nu respectă condiţiile, că nu au contract cu MAI”, a declarat Christian Ciocan pentru DC NEWS.

Vezi AICI mai mult!

Foto: Facebook/Poliția Română