Patrick Ciorcilă, directorul turneului WTA Winners Open Cluj-Napoca, a anunţat la finalul turneului câştigat de Andrea Petkovic, că un nou turneu WTA 250 va fi organizat în luna octombrie, de data aceasta pe hard, în BT Arena.

Echipa care a pus la cale la Cluj Napoca singurul turneu WTA 250 din România, Winners Open, va organiza, în octombrie, un nou turneu WTA, tot în Cluj, tot de categorie 250, dar de această dată pe hard, la BT Arena.

Anunţul oficial a fost făcut la finalul ceremoniei de premiere de după finala de simplu de la Winners Open, finală câştigată de Andrea Petkovic, 6-1, 6-1, în faţa lui Mayar Sherif.

Turneul va începe din 25 octombrie şi va fi ultima competiţie din calendarul WTA, înainte de WTA Finals, turneul de final de sezon care aduce la Shenzhen primele opt jucătoare din Porsche Race to Shenzhen.

Campioana ediţiei 2021 a Winners Open, Andrea Petkovic, deja şi-a manifestat interesul de a reveni, în toamnă, la Cluj, pentru a participa şi la noul turneu.

Patrick Ciorcilă, directorul turneului WTA Winners Open Cluj-Napoca, a declarat: ”Mărturisesc că acest turneu a fost o provocare din multe puncte de vedere. Am intrat în marea familie WTA cu câteva luni în urmă. Cu ajutorul unei echipe dedicate, ghidaţi de partenerii WTA, pe care vrem să îi adoptăm permanent la Cluj, am reuşit în 3 luni să realizăm ceva incredibil. Mulţumesc tuturor pentru pasiunea depusă în acest proiect şi orele nedormite pentru ca totul să iasă perfect. Aş vrea să mai fac un anunţ extraordinar. Sunt emoţionat. Vreau să vă anunţ că în 25 octombrie vom avea un alt turneu WTA la Cluj, la BT Arena! Va fi o săptămână specială. Sunt extraordinar de bucuros să anunţ că în acest an vom găzdui la Cluj-Napoca un nou turneu WTA, indoor, în BT Arena. Va fi ultimul turneu înainte de finalele WTA şi ne aşteptăm ca multe jucătoare de top să participe la el”.

Astfel, Cluj-Napoca face istorie în tenisul mondial, devenind singurul oraş european care găzduieşte două turnee de 250 de puncte, în calendarul circuitului mondial.

Foto: Mediafax