Premierul Nicolae Ciucă a transmis, vineri, un mesaj adresat veteranilor din cel de-al Doilea Răzvoi Mondial, în care afirmă că generaţia noastră are privilegiul de a învăţa aceste lecţii de viaţă direct de la veteranii de război. Cine şi-ar fi închipuit, oare, că la peste şapte decenii de la încheierea celui de-al Doilea Război Mondial, pacea Europei va atârna iarăşi de un fir de aţă, spune premierul, afirmând că aceasta ultimă formă a lipsei de umanitate nu poate rămâne nepedepsită.

Potrivit şefului Executivului, ”generaţia noastră are privilegiul de a învăţa aceste lecţii de viaţă direct de la veteranii de război, iar noi, la rândul nostru, vom transmite copiilor şi nepoţilor noştri că libertatea lor de a trăi, de a visa şi de a iubi poarta preţul plătit de înaintaşii noştri, cu libertatea, iubirea, visele şi viaţa lor”.

Nicolae Ciucă a mai spus că ”conflictul din Ucraina, ilegitim si neprovocat, trezeşte în noi oroarea şi suferinţa bunicilor noştri”.

”Cine şi-ar fi închipuit, oare, că la peste şapte decenii de la încheierea celui de-al Doilea Război Mondial, pacea Europei va atârna iarăşi de un fir de aţă. Am văzut la vecinii noştri cum arată case, blocuri, străzi, parcuri, amintiri, familii, vieţi – toate distruse de gloanţele şi bombele ruseşti. Aceasta ultimă formă a lipsei de umanitate nu poate rămâne nepedepsită. Este datoria morală pe care o avem astăzi, nu doar faţă de poporul ucrainean, ci şi faţă de generaţiile viitoare”, spune premierul.

El a sibliniat că ”solidaritatea necondiţionată a partenerilor europeni şi NATO, precum şi deschiderea cu care românii i-au primit în casele lor pe cei plecaţi din calea războiului ne-au arătat încă odată că pacea şi umanitatea vor răzbi de fiecare dată în faţa întunericului”.

Sursa foto: Guvernul Romaniei