Premierul Nicolae Ciucă a declarat, luni, că în partidul pe care îl conduce s-a discutat despre ”decizia de a susţine continuarea programului de asigurare a voucherelor de 50 de euro la două luni de zile”.
”Aici sunt deja programele în derulare, acele programe ale voucherelor care vor continua să fie asigurate până în 2027, şi de asemenea am discutat la nivelul partidului decizia de a susţine continuarea programului de asigurarea a voucherelor de 50 de euro la două luni de zile, aşa cum s-a derulat, acele vouchere pe care le-am asigurat în semestrul II şi vrem să propunem să fie asigurate şi anul viitor, de asemenea în funcţie de evoluţie să susţinem şi să discutăm în coaliţie acel one off aşa cum a fost asigurat şi la începutul anului acesta. Concomitent cu măsurile pe care le vom discuta şi le vom agrea în coaliţie pentru majorarea pensiilor şi a salariului minim”, a subliniat premierul.
Guvernul a distribuit 2,5 milioane de carduri în urmă cu două luni. Autoritățile au anunțat inițial că beneficiarii vor primi 1.000 de lei, în patru tranșe de 250 de lei. Acum, premierul Ciucă a anunțat prelungirea cu două luni a acestui program.
El a amintit că la şedinţa de Guvern de săptămâna trecută a anunţat că până în prezent au intrat în ţară 15 miliarde de euro: 9,5 din fonduri europene, PNRR şi fondul de coeziune şi 5,5 miliarde de euro investiţii străine directe.