Principalul partid de guvernământ din Germania, CDU, va trece prin alegeri interne, sâmbătă, pentru a-și alege noul lider, succesorul Angelei Merkel, informează digi24.ro.

Câștigătorul votului de sâmbătă ar putea să fie, probabil, viitorul Cancelar al Germaniei. Din acest motiv, alegerile interne sunt extrem de importante, nu doar pentru Germania ci și pentru Europa, având în vedere că ele ar putea decide cine se va afla la cârma celei mai mari economii a Europei în următorii patru ani.

Cine sunt candidații

Competitorii anunțați sunt Armin Laschet, premierul celui mai populat land al Germaniei și un aliat al Angelei Merkel. Laschet este considerat cel mai aproape ideologic de Angela Merkel și este și preferat de actualul cancelar.
Friedrich Merz, un ultra-conservator care a indicat că își dorește o distanțare de moștenirea politică a actualului cancelar. Merz a candidat pentru conducerea partidului și în 2018, însă atunci a pierdut în  fața Annegretei Kramp-Karrenbauer, succesoarea preferată de Merkel.
Norbert Roettgen, fost ministru într-unul din guvernele lui Merkel dar considerat un outsider, după ce a căzut în dizgrația cancelarului. La fel ca Laschet, Roettgen este un centrist și susținător al valorilor tradiționale ale societății germane – susținerea Uniunii Europene, parteneriatul franco-german și parteneriatul cu Statele Unite.
Foto: eurasiagroup.net