Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a decis, joi, 8 iulie, demiterea lui Christian Ciocan din funcția de director al Unității de Politici Publice a MAI, după ce comisarul-șef a fost prins încălcând 7 prevederi legale și a provocat un scandal într-o secție de poliție, potrivit unui comunicat al ministerului.

„Ca urmare a raportului scris prezentat de către directorul general al Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, în legătură cu situaţia expusă în spaţiul public, ministrul Afacerilor Interne a dispus încetarea împuternicirii ofiţerului de poliţie din funcţia de director al Unităţii de Politici Publice a MAI”, se arată în comunicatul MAI.

Christian Ciocan revine ca ofițer de execuție în Inspectoratul General al Poliției Române, mai precizează instituția condusă de ministrul Lucian Bode.

Sindicatul Europol a publicat miercuri un filmuleț care arată cum comisarul-șef Christian Ciocan, fost director în MAI, a provocat un scandal într-o secție de poliție.

Potrivit Europol, Christian Ciocan a fost amendat cu 6.000 de lei pentru şapte fapte, printre care intrarea pe o stradă cu accesul interzis şi faptul că maşina pe care o conducea nu avea asigurare, iar ITP-ul era expirat.

Prima reacție a lui Christian Ciocan

Într-o declarație acordată Libertatea, Ciocan nu a făcut nicio referire la scandalul în care a fost implicat, dar a precizat că respectă hotărârea ministrului Bode de a-l demite.

„Sunt onorat că ministrul de Interne, domnul Lucian Nicolae Bode, m-a împuternicit pe această funcție, respect orice decizie a demnitarului, pentru că decizia este atributul domniei sale”, a declarat Christian Ciocan pentru Libertatea, la aflarea deciziei.