China va încorpora „Gândirea lui Xi Jinping” în programa şcolară pentru a ajuta la „întărirea credinţei marxiste” în rândul tinerilor din ţară, a declarat ministerul chinez al educaţiei, relatează Reuters.

Ministerul Educaţiei a declarat că „Gândirea lui Xi Jinping asupra socialismului cu caracteristici chineze pentru o nouă eră” va fi predată de la nivelul şcolii primare până la universitate.

Măsura vizează întărirea „hotărârii de a asculta partidul”, iar noile materiale didactice trebuie să „cultive sentimente patriotice”, se precizează în liniile directoare.

De la venirea la putere în 2012, preşedintele chinez a încercat să consolideze rolul Partidului Comunist Chinez aflat la guvernare în toate domeniile societăţii, inclusiv în afaceri, şcoli şi instituţii culturale.

„Gândirea lui Xi Jinping asupra socialismului cu caracteristici chineze pentru o nouă eră” a fost consacrată formal în constituţia ţării în 2018. Puterea personală a lui Xi a fost, de asemenea, consolidată prin abolirea limitelor mandatului prezidenţial.

Foto: Profimedia