Un nou tip de costum de exoschelet motorizat pentru a transporta cutii de muniție cu greutatea de 50 kg a fost dezvăluit de armata chineză.

Costumul, cunoscut sub numele de sistem portabil de asistență a munițiilor pentru soldații individuali, poate oferi utilizatorului său 20 kg de rezistență asistată, poate scuti mai mult de 50% din sarcină și reduce mult riscurile de rănire a taliei, a anunțat China Central Television (CCTV).

Potrivit sursei citate, motorul costumului conferă utilizatorului o forță de reacție de fiecare dată când acesta se ridică după ce s-a aplecat, astfel încât utilizatorul să se poată ridica mai repede cu mai puțin efort. Cârligele opționale pot fi folosite atunci când transportă cutii de muniție.

Cu ajutorul costumului de exoschelet, o persoană poate transporta cutii de muniție cu o greutate de 50 kg fără prea mult efort și două persoane pot transporta mai mult de 75 kg cu ușurință,  adăugat sursa citată.

Datele privind utilizarea costumului, inclusiv cantitatea de rezistență asistată pe care a oferit-o, pot fi înregistrate pe o tabletă, iar datele de utilizare pot fi apoi utilizate pentru a îmbunătăți costumul.

Sursa: defenseworld.net