Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești – Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Ploieşti, cu sprijinul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara, Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Craiova, Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Mehedinți, au efectuat astăzi, 29 august a.c., 7 percheziții domiciliare, în județele Prahova, Mehedinți și Timiș, la persoane bănuite de cultivare și trafic de cannabis.

Tot astăzi, a fost efectuată o acțiune de prindere în flagrant, în județul Prahova, unul dintre membrii grupării fiind depistat în timp ce deţinea aproximativ 250 de grame de cannabis, destinate comercializării.

Din cercetări a reieșit faptul că 6 dintre membrii grupării ar fi înființat, la o adresă dintr-o comună din județul Mehedinți, o cultură de cannabis, o parte dintre droguri fiind vândute unei persoane din Prahova, care, la rândul său, ar fi comercializat substanțele ilicite către diferiți consumatori din județul Prahova.

În urma perchezițiilor, a fost descoperită o cultură de cannabis, fiind ridicate peste 200 de plante de diferite dimensiuni, cultivate atât indoor, cât și outdoor, ghivece, lămpi de iluminat și alte ustensile folosite pentru cultivare. De asemenea, au mai fost ridicate aproximativ 1 kg de cannabis destinat comercializării, diferite sume de bani, cât și telefoane mobile.

13 mandate de aducere au fost puse în aplicare, 7 în județul Prahova și 6 în județul Mehedinți, persoanele fiind conduse la sediul D.I.I.C.O.T.- Serviciul Teritorial Ploiești, pentru audieri.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale.

Sursa: IGPR