La data de 26 octombrie a.c., polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Gorj, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Gorj, au documentat activitatea infracțională a unui bărbat bănuit de trafic de droguri de mare risc și camătă.
Din cercetări a reieșit că, în perioada ianuarie – octombrie a.c., bănuitul ar fi procurat droguri de mare risc (cocaină), pe care ulterior le-ar fi porționat și vândut (contra sumei de 100 de euro pentru o doză), mai multor persoane din județul Gorj, cu preponderență din municipiul Târgu Jiu.
Totodată, în perioada ianuarie 2019 – octombrie a.c., bănuitul ar fi dat bani cu dobândă, ca îndeletnicire, fără a fi autorizat în acest sens, mai multor persoane, percepând o dobândă în cuantum de 20% pe lună, pentru sumele împrumutate.
În urma punerii în aplicare a 4 mandate de percheziție domiciliară, au fost descoperite și ridicate 22,99 grame de cocaină, trei grindere și 550 de euro şi 7.540 de lei.
La sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Gorj au fost aduse 15 persoane, în vederea audierii.
Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Gorj au dispus reținerea, pentru 24 de ore a bărbatului cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc și camătă.
La data de 27 octombrie a.c., judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Gorj a admis propunerea procurorilor Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Gorj, dispunând arestarea preventivă a bărbatului, pentru 30 de zile.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Craiova, luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Gorj și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi „Tudor Vladimirescu” Gorj.
 
Sursa: IGPR