Omenirea este, din nou, la 100 de secunde distanță de apocalipsă. Comisia de experţi din cadrul Bulletin of the Atomic Scientists (BAS) a hotărât joi ca și în  2021, “Ceasul Apocalipsei” (Doomsday Clock) să rămână setat la “100 de secunde până la miezul nopții”, la fel ca și în 2020, informează digi24.ro.

Acest ceas simbolic măsoară apropierea umanităţii de distrugere totală în urma propriilor sale acţiuni nocive. El s-a apropiat în 2018 cu încă 30 de secunde de miezul nopţii, momentul similar cu Armagedonul, în contextul îngrijorărilor tot mai mari legate de armele nucleare şi schimbarea climatică. A fost menținut așa și în 2019, iar în 2020 a fost modificat la 100 de secunde.

Bulletin of the Atomic Scientists (BAS) este o organizaţie formată din oameni de ştiinţă şi experţi care evaluează progresul ştiinţific dar şi riscurile care planează asupra umanităţii.

Anul acesta, oamenii de știință au tras un semnal de alarmă cu privire la răspunsul slab al liderilor lumii la pandemia de coronavirus, scăderea dramatică a încrederii oamenilor în cercetare și instituțiile guvernamentale, accelerarea programelor de arme nucleare și amenințarea persistentă a schimbărilor climatice.