Italia, care se confruntă cu al treilea val al pandemiei, va închide cea mai mare parte a țării începând de luni, a anunţat vineri Ministerul Sănătăţii, citat de AFP, preluată de RFI.

Regiunile cele mai populate ale peninsulei, în special Lombardia, centrul economic al ţării, şi Lazio, regiunea Romei, vor fi clasificate drept ”roşii” – risc ridicat, ceea ce va duce la închiderea şcolilor, precum şi a barurilor şi restaurantelor. Călătoriile vor fi limitate la cerinţele de muncă, la achiziţionarea de produse de bază şi la urgenţe de sănătate.

Vineri, guvernul condus de Mario Draghi a adoptat vineri în Consiliul de miniştri noi măsuri anti-Covid pentru perioada 15 martie – 6 aprilie, hotărând în special ca regiunile care înregistrează un număr de peste 250 de noi cazuri pe săptămână să intre automat în zona roşie – cel mai mare nivel de risc corespunzător celor mai drastice restricţii.

În Italia, săptămâna aceasta s-a trecut pragul de 100.000 de decese din cauza pandemiei, înregistrează o creştere accentuată a contaminărilor şi deceselor, în mare parte din cauza tulpinii britanice. Autorităţile au raportat joi 26.000 de cazuri noi şi 373 de decese într-o singură zi.

Foto: Wandet in Rome