Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a vorbit duminică, la Prima News, despre capturile de droguri din acest an, spunând că de la începutul lui 2023 până în prezent au fost destructurate 37 de reţele de traficanţi.

„Anul ăsta s-au destructurat, doar pe droguri vorbesc, 37 de grupuri infracţionale organizate, 37 de reţele, cum le spuneţi dumneavostră. Nu e puţin lucru 37. Înseamnă depistare, infiltrare, culegere de probe, consolidarea probelor”, a declarat ministrul.

Cătălin Predoiu a vorbit şi despre cea mai mare captură de droguri din acest an: „În acest an s-au capturat 600 de kilograme de droguri de risc şi mare risc, trei tone de precursori, 600 de kilograme de masă verde”.

În context, el a spus că există un deficit important de personal în instituția pe care o conduce. „Am deficit de personal de aproape 30%. Poliţistul care termină Academia şi intră în bătălia în care cerem noi să lupte, îl plătim 2.000 şi ceva de lei pe lună. Vi se pare normal? Mie nu!”, a mai spus Cătălin Predoiu.