Statele Unite încă analizează la cererea făcută de prim-ministrul interimar din Haiti, Claude Joseph, privind securizarea aeroportului ţării şi a altor infrastructuri, după asasinarea preşedintelui Jovenel Moise, a transmis Casa Albă, luni, potrivit Reuters.

Secretarul de presă al Casei Albe, Jen Psaki, a declarat că încă este neclar cine se află în fruntea conducerii politice din Haiti şi că este esenţial ca liderii acestei ţări să îşi unească forţele pentru a găsi cea mai bună soluţie pentru viitorul ţării.

„Încă se analizează acest lucru”, a declarat aceasta, întrebată dacă SUA vor trimite militari în Haiti. Întrebată dacă a fost exclusă această posibilitate, aceasta a spus: „Nu”.

Preşedintele Joe Biden le-a spus reporterilor, luni, că administraţia sa monitorizează situaţia din Haiti. „Oamenii din Haiti merită să trăiască în pace şi siguranţă, iar liderii politici din Haiti trebuie să îşi unească forţele pentru binele ţării lor”, a spus Biden.

Preşedintele haitian Moise a fost asasinat, miercuri, la casa sa din Port-au-Prince de ceea de autorităţile din Haiti numesc grup de asasini, incluzând 26 de columbieni şi 2 haitieni-americani.

O sursă guvernamentală din SUA a declarat, luni, că cel puţin unul dintre suspecţii haitieni-americani care au făcut parte din acest grup a fost informator pentru agenţia de aplicare a legii din SUA.

Sursa: Monitorul Apărării și Securității 

Foto: Mediafax